Spread Betting Sverige

spread betting sverigeSpread betting Sverige är just nu otroligt populärt bland svenska befolkningen.  Med möjligheten till att lägga spread betting och fx trading  i Sverige, så är det ett flertal svenska affärsmän som har lyckats riktigt bra.Den inkomst aktiva svenska daytraders gör just nu beräknas uppgå till miljontals kronor vart år. Hos Spread-betting.se har vi valt att lista de bästa spread betting Sverige mäklare samt de bästa spread betting mäklare internationellt. Här nedan hittar du all information du behöver gällande spread betting Sverige. Du hittar även Sveriges bästa topplista över de bästa spread betting mäklare här nedan.

Broker Bonus Min Deposit Payout Review Open Account
financial_spreads_spread-betting-sverige 25% Cashback/Månad £250 100% Review Visit Broker
avatrade-spread-betting 10,000SEK £250 100% Review Visit Broker
spread betting sverige etor 100% Insättningsbonus 500SEK 100% Review Visit Broker
spread betting sverige 1000SEK 100% Review Visit Broker
spread betting sverige 100% Bonus Uten Innskudd 500SEK 100% Review Visit Broker

Beskattning av vinster från spread betting Sverige

En fråga som regelbundet dyker upp är om hur dina vinster från spread betting ska beskattas, alltså spread betting skatt. Just därför har vi valt att inkludera Skatteverkets information gällande den här frågan här nedan. Financial Spread Betting kontrakt även kallat FSB-kontrakt avser prisdifferenser där de underliggande tillgångarna styr sjävla värdet på de ingångna kontrakt som främst är värdepapper, aktieindex, aktier, valutor och råvaror.

Beskattning

FSB-kontrakt är enligt Skatteverkets syn ett  visst teminskontrakt (44 kap. 11 § IL). Vinst och förlust ska redovisas som kapitalvinst respektive kapitalförlust. Eventuell ränta och ersättning för utdelning i FSB-kontrakten ska ingå i kapitalvinstberäkningen. Skatteverket anser vidare att ett FSB-kontrakt kan vara marknadsnoterad om de uppfyller kraven.

När kontraktet avslutas räknas vinst och förlust ut och det sker en kontantavräkning. Den förlorande parten betalar till den som vinner på kontraktet. Det sker aldrig någon leverans av underliggande egendomen. Beskattningstidpunkten inträffar när förpliktelsen upphör (44 kap. 4 § IL).

Det är den underliggande egendomen som styr beskattningen. FSB-kontraktet kan därför beskattas som delägarrätter (48 kap. 2 § IL), svensk fordringsrätt (48 kap. 3 § IL), utländsk fordringsrätt (48 kap. 4 § IL) eller råvara (52 kap. 1 § IL) beroende på vilken den underliggande egendomen är.

Spread betting vs. Aktie handel i Sverige

Om man jämför handel på aktier vs spread betting, så är det absolut både billigare och mer gynnsammare att syssla med spread betting. När du sysslar med spread betting Sverige så ingår kostnaden för en kvartalsvis investering på din spread betting Sverige, det finns inte heller någon allmän beskattning(Gällande beskattning av dina vinster från spread betting så hänvisar vi till Skatteverkets uttalande här ovan). Sedan att du enbart lånefinansierar när du utför spread betting Sverige så köper du faktiskt inte några aktier, och på så viss blir kapitalutlägget du gör betydligt mindre än när du sysslar med vanlig aktiehandel på nätet.

Spread betting investeringar på kort eller lång sikt

När du gör kortsiktigare investeringar på ett antal timmar eller dagar så är det ett väldigt bra sätt att nyttja de diverse prisändringar på marknaden. När du investerar på kortare sikt så är det att rekommendera att du håller ett öga på hur marknaden ser ut och rör sig, så att du vet när det är tidpunkt för att göra din ”exit” så att säga. Om du använder dig utav automatiserade aktiekurs signaler så förenklas hela processen avsevärt.

Stop Loss kan också användas vid Spread betting

Även om spread betting Sverige liknar aktiehandel på nätet så är det oerhört viktigt att du använder dig utav (stop-loss) tekniken för att minska risken för förluster så mycket som möjligt på varje investering. Det är när du först placerar din insats som du ska ange en undre, vilket om aktiekursen faller under denna gräns, så stängs ditt vad automatiskt och och du drabbas inte av fler förluster.

För en mindre premie så kan du få en garanterad stop-loss. Vilket resulterar i att risken förminskas när du satsar på volatila marknader. När du använder dig av ett stop-loss så försäkrar du dig att förlusten inte aldrig överstiger din valda stop-loss begränsning.

Copyright © 2018. All Rights Reserved. Spread Betting Sverige | Flytonic Theme by Flytonic.